latinica  ћирилица
02/10/2018 |  10:16 ⇒ 12:56 | Аутор: РТРС

Котор Варош: Приказан филм "Лица Лафоре"

Вишеструко награђивани филм "Лица Лафоре" аутора Дениса Бојића рађен у продукцији РТРС-а, приказан је Културном центру Котор Варош.
Котор Варош - Лица Лафоре - Фото: РТРС
Котор Варош - Лица ЛафореФото: РТРС

Пројекција је организована у сарадњи Центра за социјални рад Котор Варош, Центра за породицу "Кућа Радости" и Културног центра Котор Варош.

Бројни грађани општине Котор Варош имали су прилику погледати потресну судбину породице Гајић и њихову вишегодишњу надљудску борбу за проналазак лијека против Лафорине болести од које су обољеле њихове кћерке Татјана и Милана.

Котор Варош: Приказан филм "Лица Лафоре" (Фото: РТРС)

Филм "Лица Лафоре" приказан је на бројним међународним филмским фестивалима као и медицинским факултетима и здравственим установама, између осталог и на 32. конгресу епилептолога у Барселони те у фармацеутској компанији "Ionis Pharmaceutical" у Сан Дијегу.

Котор Варош: Приказан филм "Лица Лафоре" (Фото: РТРС)

Овај први дугометражни филм из БиХ који се бави темом ријетких болести добио је и институционално признање те је приказан у Европском парламенту у Стразбуру, Народној скупштини Републике Српске и Парламентарној скупштини БиХ.

У наредном периоду "Лица Лафоре" очекују филмски фестивали и специјалне пројекције у Скопљу, Берлину, Краснодару и Торину.