latinica  ћирилица
05/10/2018 |  15:26 ⇒ 20:42 | Аутор: РТРС

Обиљежено 40 година постојања "Алумине"

У Зворнику је обиљежено 40 година постојања компаније "Алумина".

Остварени приходи компаније у овој години већи су од 300 милиона марака. Алумина је и даље главни стуб развоја регије Бирач.

Четрдесети рођендан Фабрика глинице дочекала је са оствареном добити, проширеним производним капацитетима, а увећано је стање сировина и залиха, али и листа купаца. Снежана Глигорић у компанији је 40 година.

- Ко ради у једном оваквом колективу, он је пун разних искустава. Мислим све најљепше могу да понесем из овог колектива - каже Снежана.

Поред Снежане, признања за допринос развоју "Алумине" уручена су и бројним њеним колегама. Међу њима је и Драган Пелемиш.

- Мотив више је радити у таквој фабрици. Изузетно ми значи као и сваком од запослених људи овдје и сви се заједно залажемо, трудимо и боримо да будемо што успјешнији и што бољи - наводи Пелемиш.

- Наших 1510 радника су наш понос и покретачка снага компаније која има свјетлу перспективу- истакао је предсједник Управног одбора "Алумине" Милорад Мотика.

- Битно је да имамо потпуно чист правац куд идемо и Алумина неће у овим временима тумарати, идемо директно циљу. Наша комплетна производња ће и следеће године бити искључиво рађена за извоз. Бјежимо од металуршког програма, тј. бјежимо од берзе и то је велики успјех ове генерације инжењера и овог руководства - наводи Мотика.

Алумина је један од највећих извозника из Републике Српске. Захваљујући њеним производима пословни свијет упознао је Зворник и осигурао развој регије Бирач.