latinica  ћирилица
07/10/2018 |  11:31 ⇒ 21:04 | Аутор: СРНА

МУП Српске: Стање безбједности повољно

Стање безбједности на гласачким мјестима, као и на подручју цијеле Републике Српске је повољно и без већих нарушавања јавног реда и мира, а до сада су забиљежена два инцидента, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Српске.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

Инцидент је забиљежен око 7.55 часова на подручју Полицијске управе Бањалука, на бирачком мјесту у насељу Шарговац, када се лице чији су иницијали М.М. појавило у видно алкохолисаном стању и својим понашањем нарушавало јавни ред и мир.

Полицијски службеници су на позив предсједника бирачког одбора изашли на лице мјеста и лице М.М. лишили слободе.

Ово лице је одбило алкотестирање, а полицијски службеници предузимају мјере и радње у складу са својим надлежностима.

Други инцидент је регистрован око 8.20 часова на подручју Полицијске управе Источно Сарајево на бирачком мјесту у Младицама, општина Источна Илиџа, када су чланови бирачких одбора уочили код два старија лица чији су иницијали Н.Ф. и Д.Ф. старе гласачке листиће које су намјеравали да убаце у гласачке кутије.

"Чланови бирачких одбора благовремено су реаговали и код њих пронашли важеће листиће након чега су обавијестили припаднике МУП-а који предузимају мјере и радње из своје надлежности", наведено је у саопштењу.

Бирачко мјесто у Младицама било је затворено око 20 минута, за колико ће бити и продужен рад овог бирачког мјеста.

МУП је саопштио да Штаб "Избори 2018" прати и предузима мјере и радње ради одржавања повољне безбједносне ситуације у Републици Српској због одржавања општих избора.

У саопштењу се подсјећа да локације за издавање личних докумената МУП-а Републике Српске раде данас од 7.00 до 19.00 часова. Документи којима се доказује идентитет гласача су лична карта, путна исправа и возачка дозвола.

Ради предузимања безбједносних мјера и радњи, министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач издао је наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају, која је на снази од данас од 6.00 часова до понедјељка до 6.00 часова.