X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
09/10/2018 |  17:11 ⇒ 20:46 | Извор: РТРС

Зашто Јутјуб цензурише пјесму "Догодине у Призрену"? Коме смета истина?

Зашто Јутјуб цензурише пјесму Београдског синдиката и етно-групе Траг "Догодине у Призрену"? Коме смета истина о страдању српског народа и да ли су жртве једног народа мање вриједне, пита Валентина Милекић, умјетнички руководилац етно-групе Траг.

Милекићева за РТРС каже да је пјесма посвећена невиним жртвама на Космету, те да свијет има право да чује истину о српском страдању.

- У року од два дана од објављивања пјесме добили смо опомену од Јутјуба да је садржај узнемирујући и да ће највјероватније бити уклоњен. Нису је уклонили, али су је лимитирали, ограничивши видљивост садржаја. Не знамо хоће ли је уклонити или не, али се поставља питање коме смета истина - каже Милекићева.

Она истиче да свјетска јавност има право да чује другу страну приче о Србима и да садржаји попут овог доприносе разбијању стереотипа о српском народу, што очигледно некоме не одговара.

- Вјероватно је то садржај који ће узнемирити сваког нормалног човјека у свијету, коме се годинама сервира "истина" у којој се Срби етикетирају као геноцидни - наводи Милекићева.

Она каже да можда треба да захвале Јутјубу, јер се пјесма сада пјева још јаче и гласније и поручује да постоје и други начини на које истина може да допре до јавности.

Уз одобрење етно групе Траг, спот за пјесму "Догодине у Призрену" објављујемо на нашем порталу: