latinica  ћирилица
11/10/2018 |  13:55 ⇒ 16:03 | Аутор: РТС

Први фудбалски дуел Црне Горе и Србије

Фудбалски спектакл који се дуго чекао, дуел између Црне Горе и Србије, први послије разлаза двије државе 2006. године, игра се вечерас у Подгорици.
Црна Гора-Србија (фото:rts) -
Црна Гора-Србија (фото:rts)

Српски фудбалери на овај начин затварају круг, јер су у посљедње двије деценије играли и против Хрватске, Словеније, Македоније, БиХ, Албаније...

Сада је вријеме за меч против Црногораца, селекције која осим селектора Љубише Тумбаковића, има "пола тима" из Србије - Филип Стојковић, Мирко Иванић, Адам Марушић, Марко Симић...

"Утакмица са Црном Гором је специфичнија од других, сувишно је причати о томе, моја породица са очеве стране живи у Црној Гори. За мене специфично јер овдје често долазим, рођен сам у Босни, живим у Војводини. Такође, у Београду има доста Црногораца, имају станове. Треба да буде спортски, велики спектакл у региону, играју двије братске земље и не размишљам о утакмици као утакмици високог ризика, то је сулудо", изјавио је селектор Србије Младен Крстајић.

И Тумбаковић је рекао је да утакмицу против Србије доживљава као братску, али и да ће хтјети да побиједи земљу у којој је рођен.

"Ова утакмица је почела да се игра када су извучене групе. Ако нешто нисмо žжељели да се догоди то је да играмо једни против других. И ми и они. Али ето, играмо... желим да се понашам као професионалац, да играмо такмичарску утакмицу, али са друге стране пријатељску, братску... Наравно, нема тог тренера који не жели побједу. Тако ћу се понашати, али у оквиру спортских граница", изјавио је Тумбаковић.

Утакмица између Црне Горе и Србије у трећем колу Лиге нација игра се од 20.45 сати.