X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
12/10/2018 |  16:09 | Извор: ТАНЈУГ

Динамо кажњен због усташких симбола!

Загребачки Динамо кажњен је од Европске фудбалске уније затварањем сјеверне трибине на мечу против Спартака из Трнаве и новчано са укупно 63.000 евра након што су хрватски навијачи истицали усташке симболе у Бриселу против Андерлехта.
Динамо Загреб - Фото: Screenshot/YouTube
Динамо ЗагребФото: Screenshot/YouTube

Динамо је, по пријави српског делегата Влада Глођовића и представника ФАРЕ-а, санкционисан и на основу три тачке - употребе пиротехнике на стадиону, бацање тврдих предмета у терен и туче навијача, уз расизам што Уефа третира истицање усташких симбола.

Хрватском прваку пријетила је казна без публике на стадиону Максимир, али је, као и на почетку сезоне, прошао само са дјелимичним затварањем трибина, уз новчану казну.

"Због расизма је новчана казна 50.000, због пиротехнике 5.000, а бацање тврдих предмета 8.000 евра", саопштио је Динамо путем сајта и открио да ће на "сјеверу" морати против Спартака да истакне банер "Equal game" са грбом Уефе.

И то није све јер Динамо још увек чека казну за меч против Фенербахчеа одиграног у Загребу 20. септембра, послије којег је Уефа покренула поступак.