latinica  ћирилица
14/10/2018 |  12:52 ⇒ 16/10/2018 | 10:40 | Аутор: РТРС

Филм "Лица Лафоре" на филмским фестивалима у Бањалуци и Тузли (ФОТО)

Филм "Лица Лафоре" аутора Дениса Бојића рађен у продукцији Радио Телевизије Републике Српске, приказан је на два међународна филмска фестивала.
Филм "Лица лафоре" - Фото: РТРС
Филм "Лица лафоре"Фото: РТРС

Бањалучка публика филм је погледала у склопу филмског фестивала "Ухвати филм Бања Лука" док је Тузли филм приказан на фестивалу јужнославенског филма Тузла Филм Фестивал и то у склопу такмичарске селекције.

Филм "Лица Лафоре" приказан је на бројним међународним филмским фестивалима као и медицинским факултетима и здравственим установама, између осталог и на 32. конгресу епилептолога у Барселони, те у фармацеутској компанији "Ionis Pharmaceutical" у Сан Дијегу.

Филм "Лица Лафоре" документује судбину породице Гајић, која је у борби са Лафорином болешћу изгубила старију кћерку Татјану, али је захваљујући помоћи добрих људи и властитим новцем постала један од највећих донатора за проналазак лијека за Лафорину болест и спас млађе кћерке Милане.

Овај први дугометражни филм из БиХ који се бави темом ријетких болести добио је и институционално признање те је приказан у Европском парламенту у Стразбуру, Народној скупштини Републике Српске и Парламентарној скупштини БиХ.

У наредном периоду "Лица Лафоре" очекују специјалне пројекције у Скопљу и на 91. Конгресу неуролога Њемачке у Берлину. Осим тога, филм ће ускоро бити приказан на фестивалима у Скопљу и Краснодару.

"Лица Лафоре" приказан у склопу филмског фестивала "Ухвати филм Бања Лука" (Фото: РТРС)