latinica  ћирилица
22/10/2018 |  10:17 ⇒ 10:21 | Аутор: СРНА

Љајић: Срби треба да обавјештавају међународне организације о нападима

Потпредсједник Владе Србије Расим Љајић изјавио је да би Срби на Косову и Метохији требало да се понашају као Албанци 1990-их година и да о свему што им се дешава, а поготово о нападима које доживљавају, обавјештавају све међународне организације.
Расим Љајић - Фото: РТС
Расим ЉајићФото: РТС

"То додуше неће ништа решити, али ће скренути пажњу јавности. Јер, свет се много променио за последњих 10 година и сви су постали осетљиви на угрожавања мањинских и људских права", рекао је Љајић за Телевизију "Прва".

Говорећи о посљедњем инциденту на Космету - када је група Албанаца каменовала аутобусе у којима су били Срби код мјеста Исток, Љајић је навео да тај инцидент више нема никакве везе за политиком, већ са елементарним људским правима и безбједношћу људи који су предмет напада само због вјере.

"Сва ова атмосфера указује на то да нисмо близу решавања косовског проблема. С једне стране, нема спремности Приштине, нити демократског легитимитета да се изнесу те промене. С друге, међународна заједница има друге проблеме у фокусу, а ми ћемо још морати да чекамо да то питање дође на њихов дневни ред", оцијенио је Љајић.