latinica  ћирилица
23/10/2018 |  12:17 ⇒ 12:49 | Аутор: РТРС

Огњеновић: Сачуваћемо тим до Токија 2020!

Капитен женска одбојкашке репрезентације Србије Маја Огњеновић каже да ће са траком предводити екипу у походу на олимпијско злато у Токију 2020. године.

Огњеновић је додала да би била велика штета да исти тим не буде заједно у Токију, посебно што има велики мотив да дође до насјајнијег одличја на највећем такмичењу.

"Сигурна сам да ћемо се одржати двије године заједно. Нисам неко ко воли да најављује било шта, тако је било и послије Рија када сам рекла да потенцијално можда прескачем Европско првенство, али сам вјерујем да се екипа неће мијењати. Репрезентација је ствар која свака од нас игра из љубави, а Олимпијске игре највеће спортско такмичење. Права штета би била да се ова генерација не окупи тамо и не освоји најсјасније одличје", рекла је Огњеновић.

Она је истакла да је логичан слијед догађаја злато у Токију јер је једино које недостаје уз европско и свјетско, након што су биле сребрне у Рију.

"Ми најбоље знамо колико су двије године кратак период иако дјелује да је Токио далеко. То је временски период који за спортисте брзо прође. Ова генеција је сазрела заједно и на правом путу је да освоји све што се може освојити, не видим разлог да тако не буде".

Ипак, српске одбојкашице би да уживају у великом успјеху, највећем на Свјетским првенствима гдје је до сада освојена само једна бронза прије 12 година.

"И даље нисмо свјесне историјског успјеха, и даље не вјерујемо шта се десило", поручује Маја.

Она се присјетила чувеног поена, вјероватно одлучујућег, у петом сету финала против Италије за 14:12 који је баш Огњеновић дала из смеча.

"Тај поен је био кључан у утакмици препуној набоја, јако емотивној и са пуно успона и падова са обје стране. Мени је посебно драго што смо биле доминантније у петом сету, њима је понестало енергије. Лопта је по неколико пута у једном поену прелазила са једне на другу страну, а охрабрило ме то како смо славиле сваки поен. Видјело се да имамо снаге".

Као најзаслужнијег за злато у Јапану означила је селектора Зорана Терзића.

"Терзић је најзаслужнији за астрономски успех. Није човек који показује емоције, али се врло лепо видело да је најзадовољнији на свету", закључила је Огњеновићева.