latinica  ћирилица
24/10/2018 |  07:56 ⇒ 11:05 | Аутор: РТС

ЛШ: Ливерпул - Црвена звезда

Послије доброг резултата против Наполија и тешког пораза од "ПСЖ-а", Црвена звезда ће се у Лиги шампиона суочити и са трећим ривалом, који од свих противника у групи има најзвучније име.
Лига шампиона - Фото: Getty Images
Лига шампионаФото: Getty Images

Црвено-бијели ће гостовати на једном од најчувенијих стадиона на свијету, још чувенијем Ливерпулу.

Тим са Енфилда је у прошлој сезони играо финале Лиге шампиона, а амбиције у овој су му још веће.

И овдје се не поставља питање ко је фаворит, већ да ли је Црвена звезда, послије одиграна два меча до сада, кадра да се супротстави енглеском клубу, без страха који је био веома присутан међу играчима на утакмици у Паризу.

Далеко од тога да српски клуб може да пријети Ливерпулу, али су и звезде попут Салаха, Фирмина и Манеа ипак само људи који добро играју фудбал, па ако у главама играча Владана Милојевића буде више мирноће у односу на утакмицу са "ПСЖ" могли би видјети озбиљнији отпор.

Невоља за Црвену звезду је у томе да је Ливерпул у другом колу претрпио пораз у Напуљу и у меч са Звездом улази са истим бројем бодова као и остали конкуренти за пролаз у нокаут фазу такмичења. То значи да од домаћина можемо очекивати максимално ангажован приступ мечу, са жељом да што прије ријеши питање побједника. Остаје нада да се црвено-бели том притиску могу одупријети.