latinica  ћирилица
24/10/2018 |  08:23 ⇒ 13:36 | Аутор: РТС

Грифинов рекорд каријере, Јокић одличан у побједи Денвера (ВИДЕО)

Протекла ноћ у НБА лиги почела је драматичном побједом Детроита над Филаделфијом са 133:132 послије продужетка, наставила се доминацијом Њу Орлеанса над ЛА Клиперсима са 116:109, а завршена рутинским слављем Денвера над Сакраментом са 126:112. Сјајном игром и са чак 50 постигнутих кошева ноћ је обиљежио Блејк Грифин, а српски интернационалци Никола Јокић и Бобан Марјановић наставили су одличне игре, иако са смањеном минутажом у игри.

Грифин је прво у финишу утакмице донио изједначење које је водило у продужетак утакмице, да би потом и у новом финишу на двије секунде до краја, погодио под фаулом за изједначење, а затим погодио и додатно слободно бацање за трећу побједу свог тима.

Блејк Грифин је утакмицу завршио постигавши рекорд каријере са чак 50 постигнутих поена уз 14 скокова и шест асистенција. Реџи Дексон додао је 23 поена, 21 је имао Иш Смит, док је  Андре Драмонд постигао 14 поена уз 16 скокова.

С друге стране најефикаснији је био Џоел Ембид са 33 поена, 11 скокова и седам асистенција, мада му то неће бити велика утјеха јер је у продужетку уз звук сирене промашио шут за побједу. Џејџеј Редик постигао је три поена мање уз по шест скокова и асистенција. Дарио Шарић имао је 14 поена, осам скокова, пет асистенција и по једну блокаду и украдену лопту.

Њу Орлеанс је на свом паркету савладао ЛА Клиперсе са 116:109 и дошао до треће побједе, а Клиперсима је ово други пораз у четири одиграна дуела.

Клиперси су добро почели утакмицу, повели и одржавали предност све до средине трећег дијела утакмице, када домаћини успијевају да начине преокрет, а потом и одрже разлику све до краја меча,

Тим Њу Орлеанса до побједе је предводио Ентони Дејвис са 34 поена, 13 скокова, двије асистенције, једном украденом лоптом и пет блокада. Пратио га је Елфид Пејтон са 20 поена, а Никола Миротић је поново имао добро вече и дуел је завршио са 18 поена и 12 скокова.

У екипи Клиперса најбољи је био Тобајас Харис са 26 поена, девет скокова и три асистенције. Са два поена мање пратио га је Данило Галинари, а Патрик Бејверли имао је 12 поена и десет скокова, двије асистенције су га дијелиле од трипл - дабла. Бобан Марјановић на паркету је провео само један минут и није се уписао у листу стријелаца.

У посљедњој утакмици вечери Денвер је рутински савладао Сакраменто са 126:112 и нанио му трећи пораз у четири одиграна дуела.

Од самог почетка утакмице домаћини су убједљиво водили и није било неизвјесности ко ће на крају славити. Због тога је тренер Денвера Мајк Малоун одморио стартере током посљедње четвртине, па је Никола Јокић у игри провео само 23 минута. Ипак је по ефикасности био добар са двоструким двоцифреним учинком са постигнутих 14 поена уз 12 скокова и шест асистенција.

Најефикаснији у побједничком тиму био је Џамал Мареј са 19 постигнутих поена, за 18 минута на паркету. Поен мање постигао је Гери Харис који је играо 26 минута.

Марвин Бегли био је најефикаснији у Сакраменту са 20 поена. Немања Бјелица играо је 20 минута и постигао је десает поена уз два скока и три асистенције.