latinica  ћирилица
24/10/2018 |  12:30 ⇒ 15:15 | Аутор: Б92

"Златне" одбојкашице Лигу нација почињу у Србији

Свјетски првак, женска одбојкашка репрезентација Србије, биће домаћин четврте групе првог викенда Лиге нација 2019. године.
"Златне" одбојкашице Лигу нација почињу у Србији (Фото:FIVB) -
"Златне" одбојкашице Лигу нација почињу у Србији (Фото:FIVB)

Српкиње ће, као и одбојкаши, бити домаћини првог викенда.

Како се наводи, одбојкашице Србије биће домаћини од 21. до 23. маја, селекцијама Холандије, Турске и Јужне Кореје. Мјесто одигравања и сатница утакмица биће накнадно објављени.

Сви мечеви Лиге нација у конкуренцији одбојкашица, играће се од уторка до четвртка.

У склопу другог викенда, од 28. до 30. маја, Србија ће играти у петој групи у Италији, против домаће селекције, САД и Доминиканске Републике.

Трећи викенд на програму је од 4. до 6. јуна, а Србија ће у 12. групи гостовати у Белгији и осим са домаћом селекцијом, играће са Русијом и Пољском.

Одбојкашице Србије ће у склопу четвртог викенда, од 11. до 13. јуна, играти у 15. групи, у Јапану, са домаћином, Бразилом и Тајландом.

Посљедњи, пети викенд, одгираће се од 18. до 20. јуна у Кини, а Србија ће у 18. групи играти потив Њемачке, Бугарске и домаће репрезентације.

Финални турнир је од 3. до 7. јула у Кини.

Осим домаће селекције, на Финалном турниру наступиће пет најуспјешнијих селекција са укупне табеле, послије 15 одиграних утакмица.

Српске одбојкашице су 2017. у Лиги нација испале у групној фази Фајнал сикса, а затим на Свјетском првенству у Јапану освојиле златну медаљу.