latinica  ћирилица
24/10/2018 |  14:32 | Аутор: РТРС

Нови Град: Присуство миграната усложњава безбједносну ситауцију

Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача сматра да спровођење најављене одлуке о заустављању даљег прилива миграната у Унско-сански кантон усложњава безбједносну ситуацију на подручју ове општине.
Мирослав Дрљача - Фото: СРНА
Мирослав ДрљачаФото: СРНА

Дрљача је рекао Срни да Полицијска станица Нови Град чини све да не дође до неке кризне ситуације након што је јутрос полиција Унско-санског кантона између Блатне и Босанске Отоке извела 12 миграната из аутобуса на редовној линији Бањалука-Бихаћ.

"Уколико се истраје у намјери да им се не дозволи улазак на подручје Унско- санског кантона, тражимо од полицијских структура да буде разријешена ова ситуација с обзиром да су мигранти, практично, на ентитетској граници, двадесетак километара од градског подручја. Општина Нови Град нема ни смјештајне ни материјалне капацитете за смјештај миграната и њихово присуство на подручју наше општине довело би до проблема", рекао је он.

Дрљача је навео да грађани који живе у насељима која се у близини ентитеске границе треба да буду опрезни и да, уколико примијете кретање миграната, о томе обавијесте Полицијску станицу Нови Град.

Данас је појачано присуство полиције с обје стране ентитетске границе, а мигранти су примијећени на Унској прузи код Босанске Отоке.