latinica  ћирилица
24/10/2018 |  20:57 ⇒ 21:16 | Аутор: РТРС

Лига шампиона: Преокрети и на крају реми у Ајндховену

У првим утакмицама данашњег програма Лиге шампиона, у оквиру трећег кола у групама А и Б виђени су ремији у Брижу и Ајндховену. Бриж - Монако 1:1 и ПСВ - Тотенхем 2:2.
ПСВ - Тотенхем - Фото: Getty Images
ПСВ - ТотенхемФото: Getty Images

Бриж и Монако захваљујући ремију стигли су до првог бода у групи. Гости из Француске боље су отворили меч и повели у 30. минуту преко Мусе Силе који дијагоналом по земљи вара голмана Брижа и доноси вођство "Кнежевима". Само седам минута касније изједначење преко Веслија који је остао сам послије центаршута Ванакена и главом матирао немоћног Бадиашилеа за коначних 1:1.

У Холандија одлична утакмица, пуна преокрета, прилика, голова, одбрана голмана, све оно што и чини фудбал планетарно најпопуларнијим спортом.

У 30. минуту аматерски кикс штопера Тотенхема Тобија Алдерверелда, Ирвинг Лозано му је украо лопту и стуштио се ка казненом простору. Алдерверелд га стиже и успијева да изблокира његов шут са око 11 метара, али се лопта одбија тако да лобује немоћног Лориса. У 39. минуту било је 1:1. Одлична акција која је кренула од одбране, а током које је лопта прешла скоро сваки педаљ терена. На крају је Трипије је имао довољно простора и времена на десној страни казненог да уочи у средини усамљеног Лукаса Муру, који уз одбитак шаље лопту у мрежу ПСВ.

Преокрет резултата у 55. минуту. Савршен центаршут Ериксена са лијеве стране на петерац, гдје се Хари Кејнсамо "поклонио" и главом затресао мрежу ПСВ.

Ипак, бод "филипсовцима" донио је Лук де Јонг у 87. минуту. И Тотенхему и ПСВ Ајндховену ово је први бод ове сезоне, па сигурно да их очекује велика борба за трећу позицију и наставак европске одисеје у Лиги Европе.