latinica  ћирилица
24/10/2018 |  22:50 ⇒ 25/10/2018 | 07:37 | Аутор: РТРС

Бреша за први пораз у сезони!

У четвртом колу Еврокупа кошаркаши Црвене звезде поражени су на гостовању у Бреши 69:61.

Невјероватно је Звезда отворила меч, лако су проналазили ријешења у нападу, погађали су све шутеве, док је Бреша са друге стране била веома неорганизована, па је за тили час шампион Србије стекао огромну предност.

Након само пет минута игре у првом периоду, резултат је био 24:2 у корист "црвено-бијелих", Били Берон је убацио 13 поена, готово нестваран почетак за српски тим. Мало по мало гости су топили дефицит, на први одмор отишло се са +16 у корист Звезде.

А онда, хорор игра српског шампиона, уследила је серија домаћина од 14:1, Звезда је у том периоду имала 10 изгубљених лопти.

Тражио је Томић добитну петорку, али је није проналазио, Бреша долази и до преокрета и на одмор одлази са предношћу од пола коша, било је 39:38 за домаћина.

Трећи квартал добро отварају "црвено-бели", везују шест поена и долазе до нове предности.

Ипак, поново је уследио пад у игри Звезде, постижу још само шест поена до краја квартала, Бреша се разиграла, а након тројке Алена у последњим секундама домаћин одлази на последњи одмор са шест поена предности.

Тврда игра на обје стране у наставку утакмице, Бреша је успијевала да задржи предност, искусни Дејвид Мос је правио велике проблеме одбрани "црвено-белих", у кризним ситуацијама је проналазио добра решења и тако одржавао предност италијанског састава.

Српски шампион је у првом кварталу убацио 31 поен, у остатку сусрета убацили су 30 поена, меч су завршили са 18 изгубљених лопти.

Једини расположен у екипи Црвене звезде био је Били Берон са 22 поена, двоцифрен још само Фаје са 11 поена.

У екипи Бреше 15 поена Беверлија, 11 поена су уписали Мос и Брајон Ален.