latinica  ћирилица
25/10/2018 |  18:04 ⇒ 18:06 | Аутор: СРНА

Предсједништво БиХ примило к знању извјештај у вези са приливом миграната

Предсједништво БиХ примило је к знању извјештаје Савјета министара о стању у области миграција у БиХ у вези са повећаним приливом миграната у БиХ, као и о активностима у оквиру процеса европских интеграција БиХ.
Сједница Предсједништва БиХ у Сарајеву - Фото: СРНА
Сједница Предсједништва БиХ у СарајевуФото: СРНА

Усвојен је извјештај о извршењу буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ за првих шест мјесеци ове године који ће бити достављен Парламентарној скупштини БиХ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Предсједништво БиХ донијело је одлуку о одобравању закључивања меморандума о разумијевању о аутоматској размјени података о ДНК, дактилоскопских и података о регистрацији возила, између земаља потписница Конвенције о полицијској сарадњи југоисточне Европе.

Донесена је и одлука о прихватању пројектног документа и давању сагласности за спровођење регионалног пројекта под називом "Дијалог за будућност" између БиХ, Хрватске, Србије и Црне Горе.

На сједници је донесена и одлука о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања споразума о измјенама и допунама споразума између Савјета министара и Владе Црне Горе о граничним прелазима за погранични транспорт.

Донесена је и одлука о прихватању споразума и одређивању потписника за споразум између Савјета министара и влада осталих земаља чланица Иницијативе за спремност и превенцију катастрофа у југоисточној Европи, о аранжманима државе домаћина у вези са Секретаријатом Иницијативе.

Донесена је и одлука којом се одобрава закључивање меморандума о разумијевању мреже АдРен-Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања.

На сједници су донесене одлуке о ратификацији Споразума о зајму између БиХ и Саудијског фонда за развој - Изградња и обнова одређеног броја болница у БиХ и развој инфраструктуре у општини Стари Град Сарајево.

У саопштењу се додаје да је Предсједништво БиХ прихватило позив за учествовање на обиљежавању стотину година од примирја из 1918. године, која ће бити одржана у Паризу 11. новембра, а делегацију БиХ ће предводити предсједавајући Предсједништва Бакир Изетбеговић.

Чланови Предсједништва БиХ примили су к знању информацију о учествовању делегације Министарства одбране БиХ и Оружаних снага на регионалном министарском састанку у Аустрији 26. и 27. септембра.