latinica  ћирилица
25/10/2018 |  18:05 | Аутор: СРНА

Затражено слање додатног броја полицајаца на источну границу

Оперативни штаб за питање миграција у БиХ затражио је од безбједносних агенција које пружају испомоћ Граничној полицији БиХ слање додатног броја полицијских службеника на источну границу БиХ, одакле долази највећи број илегалних миграната, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.
Гранична полиција БиХ - Фото: РТРС
Гранична полиција БиХФото: РТРС

Министар безбједности БиХ Драган Мектић, који је предсједавао Оперативном штабом, рекао је да је заштита границе приоритет.

Чланови Оперативног штаба на данашњем састанку у Сарајеву разматрали су актуелну мигрантску и безбједносну ситуацију, те хитне мјере које ће бити предузимане у наредном периоду да би био смањен прилив илегалних миграната и успостављена боља контрола над мигрантима који већ бораве у БиХ.

На састанку је речено да је у новоотворени прихватни центар Ушивак код Сарајева већ смјештено 370 миграната, а сутра ће бити стављен у функцију и прихватни центар у кругу фабрике "Бира" у Бихаћу.

Разговарано је и о начину контроле миграната који се налазе у БиХ како би био смањен притисак на Унско-сански кантон.

Састанку су присуствовали и полицијски комесари из Унско-санског и Сарајевског кантона Мујо Коричић и Мевлудин Халиловић који су упознали присутне о безбједносној ситуацији на подручју ових кантона, а разговарано је и о заједничким мјерама које ће бити предузете у наредном периоду.