latinica  ћирилица
26/10/2018 |  19:40 ⇒ 27/10/2018 | 08:58 | Аутор: СРНА

Привођење и провјера алибија осумњичених (ВИДЕО)

Полицијски комесар Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево Мевлудин Халиловић изјавио је да су у току привођења након јутрошњег убиства двојице полицијаца у сарајевском насељу Алипашино поље и да је у току провјера алибија ухапшених.

"Ово је ситуација која је од раних јутарних часова увезала полицијске агенције које заједнички дјелују на терену. Посебно желим да истакнем ангажман Управе полиције МУП-а Републике Српске. У току су активности на подручју Кантона Сарајево и Источног Сарајева, као и привођење лица у просторије кантоналног МУП-а", рекао је Халиловић за Н1.

Халиловић каже да је више лица лоцирано и стављено под контролу, те да ће у наредном периоду бити лоциране и остале особе које су интересантне за расвјетљавање овог догађаја и идентификовање извршилаца.

Он је напоменуо да је ријеч о најтежем кривичном дјелу које се може починити према полицијским службеницима за које су предвиђене казне дуготрајног затвора.

Федерални медији јавили су и да су припадници МУП-а Републике Српске привели на информативни разговор три мушкарца који се доводе у везу са јутрошњим убиством двојице полицајаца.

Раније је Халиловић рекао да је приведено 13 особа које се могу довести у везу са јутрошњим убиством двојице полицајаца у сарајевском насељу Алипашино поље.

У сарајевском насељу Алипашино поље убијен је полицајац МУП-а Кантона Сарајево, док је његов тешко рањени колега из патроле, након вишечасовних љекарских напора да му спасу живот, преминуо током дана.