latinica  ћирилица
30/10/2018 |  12:59 ⇒ 14:25 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Заговорник сам јединственог наступа на нивоу БиХ

Новоизабрана предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је заговорник јединственог наступа представника Републике Српске на нивоу БиХ.

"Увијек сам била заговорник оваквог односа. Чак и онда када није могуће успоставити формалну коалицију добро је да ствари буду усаглашаване, јер у претходном четворогодишњем периоду видјели смо како то може лоше да изгледа уколико немате јединствене позиције које долази из институција Српске и представника који су на нивоу БиХ", рекла је Цвијановићева.

Нагласила је да је сада сјајно вријеме да све буде побољшано и да се на нивоу БиХ ради за Републику Српску.

"Потребно је показати да смо један тим, без обзира на политичке партије и општи интерес мора у све томе да нас веже. Важно је како се наступа на нивоу БиХ и према другима, не само штитећи своје интересе. Нико у Српској није неко ко размишља на који начин треба да нанесе штету некоме другом, било да је ријеч о конститутивном народу или партијама", каже Цвијановићева.

Према њеном мишљењу, неопходно је поштивати принцип разговора и договора, али и реалности.

"Да бисте имали принцип разговора и договора са свим партнерима у оквиру БиХ морате имати јединствен став из Српске. Желим да вјерујем да је то могуће, али нам ту не иду на руку силни процеси који су отворени у опозицији, а посебно СДС-у", рекла је Цвијановићева, која је и потпредсједник СНСД-а.

Када је ријеч о коалицији СНСД, ДНС, СП, Цвијановићева каже да ће наставити са радом и да ту нема никакве дилеме.