latinica  ћирилица
01/11/2018 |  14:32 ⇒ 02/11/2018 | 10:48 | Аутор: РТРС

Осумњичени за убиство Ирене Предојевић предат Тужилаштву

Горан Јеличић, осумњичени за убиство Ирене Предојевић из Козарске Дубице, предат је Окружном јавном тужилаштву Приједор.

Осумњичени је предат Тужилаштву уз извјештај о почињеним кривичним дјелима тешког убиства и недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја.

"Лице Г.Ј. ухапшено је јуче због постојања основа сумње да је 2005. године починио кривично дјело тешко убиство, на нарочито свиреп и подмукао начин над Иреном Предојевић из Козарске Дубице", саопштено је МУП-а Српске.

Претходно су службеници МУП-а Републике Српске, у претресу куће осумњиченог, пронашли већу количину оружја, муниције, експлозивних материја и других борбених средства велике разорне моћи.

С обзиром на то да је ријеч о полицијском службенику запосленом у приједорској Полицијској управи, у току је његова суспензија са радног мјеста.

Директор Полиције Српске Дарко Ћулум рекао је да је осумњичени за убиство Предојевићеве ухапшен јуче око 14.00 часова.

- Предојевићева је убијена 7. августа 2005. године на свиреп начин, тако што је задављена и након тога запаљена - рекао је Ћулум.

Ирена Предојевић /28/ убијена је у ноћи између 6. и 7. августа 2005. године када се након ноћног изласка враћала кући, а посљедњи пут виђена је на једној од раскрсница и од тада јој се губи сваки траг.

Породица је ујутро пријавила нестанак, а тијело је пронађено на дивљој депонији смећа у селу Божићи, у близини куће у којој је живјела с родитељима.

Обдукцијом је утврђено да ју је убица задавио, а леђа полио бензином и запалио да би прикрио трагове.