latinica  ћирилица
06/11/2018 |  08:36 ⇒ 11:32 | Аутор: СРНА

Рогатица: Два лица лишена слободе, пронађени украдени аутомобили (ВИДЕО)

Два лица, лишена слободе након полицијске акције у Рогатици, у надлежности су МУП-а Кантона Сарајево, на криминалистичкој обради, потврдила је Срни портпарол Тужилаштва тог кантона Азра Бавчић.
Сипа - Фото: РТРС
СипаФото: РТРС

Из Полицијске управе Источно Сарајево јутрос је потврђено да су припадници те управе учествовали у акцији проналажења украдених возила на подручју општина Рогатица и Соколац, у оквиру које су слободе лишена три лица.

Једно од ухапшених лица је већ раније познато полицији након хапшења у оквиру акције "Волан", највеће досадашње истраге у БиХ усмјерене против аутомафијаша.

Извршеним провјерама утврђено је да је возило "рејнџ ровер" украдено 12. септембра на подручју Кантона Сарајево.

У јулу прошле године Тужилаштво БиХ саопштило је да је у сарадњи са полицијским агенцијама успјело да "разбије" четири организоване криминалне групе које се сумњиче за крађе аутомобила на подручју Кантона Сарајево, Тузланског, те Херцеговачко-неретванског и Западно-херцеговачког кантона још од 2011. године.

Полицајци МУП-а Кантона Сарајево Адис Шеховић /43/ и Давор Вујиновић /46/ убијени су у петак, 26. октобра у сарајевском насељу Алипашино поље када су током редовне патроле наишли на лица које су покушавале да украду аутомобил голф хрватских регистарских ознака.