latinica  ћирилица
06/11/2018 |  10:20 ⇒ 13:14 | Аутор: СРНА

Инфосрпска: Мјесечна плата Милана Радовића била 80.000 КМ

Мјесечна плата дојучерашњег генералног директора Нове банке Милана Радовића, иначе потпредсједника Демократског народног савеза, кога је јуче смијенио Надзорни одбор, била је 80.000 КМ, сазнаје портал "Инфосрпска" из кругова блиских руководству ове банке.
Милан Радовић -
Милан Радовић

"Тај менаџерски уговор, како је своју плату називао Радовић, била је строго чувана пословна тајна све до јуче, када је смијењен, а одмах након смјене, многи су са олакшањем проговорили. Тако се потврдило оно о чему се до јуче само 'шушкало' по кулоарима, да је Радовић већ годинама примао највећу мјесечну плату у БиХ. Због тога, али и многих кредитних трансакција које су рађене на сумњив начин и са сумњивим типовима из БиХ и Хрватске, Радовића су звали 'занесени тајкун' јер је волио да се размеће новцем и некретнинама", истиче се у тексту.

"Тајкун Радовић, не тако давно, прикључио се ДНС-у директно на потпредсједничку функцију а најављен је и као будући мандатар Владе Републике Српске. Упућени кажу да није жалио новац да се домогне високе партијске али и државне функције о чему би, у тренуцима искрености, могао најбоље посвједочити можда и сам лидер ДНС-а Марко Павић. Да ли је са функције предсједника Владе Републике Српске, како је најављиван у предизборној кампањи, хтио да умножи, легализује или прикрије свој позамашни капитал можемо само нагађати", пише у тексту који је објавио портал "Инфосрпска".

Исти извор наводи да ће се "несуђени мандатар и сада бивши директор Нове банке за сада морати задовољити функцијом посланика своје партије у Народној скупштини Републике Српске" и додаје да "истина неће имати плату 80.000 КМ, али вјероватно се 'нешто' и уштедјело".

С друге стране портал "Аргументи" пише да је највећи мјесечни износ по основу личних примања у Новој банци ове године исплаћен управо Радовићу, сазнају Аргументи из извора у Новој банци.

Мјесечна примања Милана Радовића, како сазнају "Аргументи", била су 466.783 КМ.

Милан Радовић јуче је разријешен дужности директора одлуком Надзорног одбора банке.