latinica  ћирилица
06/11/2018 |  13:12 ⇒ 14:16 | Аутор: СРНА

Маркановић: Интензиван рад на расвјетљавању покушаја убиства Ковачевића

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, под надзором и у координацији са бањалучким Окружним јавним тужилаштвом, интензивно раде на расвјетљавању покушаја убиства новинара БН телевизије Владимира Ковачевића, рекла је за Срну портпарол бањалучке Полицијске управе Марија Маркановић.
ПУ Бањалука - Фото: РТРС
ПУ БањалукаФото: РТРС

Маркановићева је навела да , с обзиром на то да је истрага у току, нису у могућности износити више детаља , како не би угрозили ток истраге и планиране мјере и радње ради документовања кривичног дјела убиство у покушају.

Новинар Телевизије БН Владимир Ковачевић претучен је 26. августа у бањалучком насељу Обилићево, а нанесене су му повреде главе металним шипкама, због чега је био хоспитализован у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

За покушај убиства Ковачевића осумњичен је Марко Чолић /31/ из Бањалуке, којем је 11. септембра Окружни суд у Бањалуци одредио једномјесечни притвор.

Начелник Сектора крим-полиције у бањалучкој Полицијској управи Дарко Новковић рекао је у септембру на конференцији за новинаре да су информације и документација о томе гдје се налази други нападач на новинара Ковачевића достављене Окружном јавном тужилаштву Бањалука,  уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.