latinica  ћирилица
06/11/2018 |  15:37 ⇒ 19:29 | Аутор: РТРС

"Искра живота" прикупља помоћ за РВИ Стеву Бјелића

Хуманитарно удружење "Искра живота" покренуло је акцију за прикупљање помоћи Стеви Бијелићу, инвалиду и борцу Војске Републике Српске из Градишке. Стево, стоодстотни инвалид, живи у старачком дому и потребна су му ортопедска помагала.

За набавку ортопедских помагала, која би Стеви значајно олакшала свакодневицу потребно је око 11.500 КМ. Осим помагала, за устајање најпотребнија су му инвалидска колица.

- Најпотребнија су ми моторна-инвалидска колица са којима могу нормално да функционишем и обиђем све оно што волим. Могу да одем на утакмицу, у апотеку, код доктора. Једноставно то су моје ноге - каже Стево Бијелић.

Хуманитарно удружење "Искра живота" покренуло је хуманитарни број 1413 који је активан током новембра. Осим бројних пролазника који средства дарују на штанду у главној градској улици, у акцију прикупљања неопходних средстава укључио се и један од угоститеља из Градишке.

- Ја сам се укључио на тај начин што сам позвао у недјељу своје муштерије и госте да дођу да поједу рибљу чорбу или фиш паприкаш које добију  позивом на број 1413. Исто тако, за идућу недјељу ко позове тај број, ја ћу га почастити гирицама - напомиње Стојан Јерковић, власник угоститељског објекта.

Помоћ за набавку ортопедских средстава може се уплатити и на жиро-рачун код НЛБ Развојне банке (562-010-809-24648-86).

Осим новца грађани могу, ако посједују неко од ортопедских помагала и донирати.