latinica  ћирилица
06/11/2018 |  15:57 | Аутор: СРНА

Вишеград: Идуће године изградња зграде за младе брачне парове

Општина Вишеград расписала је јавни позив за изградњу зграде, која би требало да почне наредне године, а у којој ће, захваљујући субвенцији локалне заједнице, млади брачни парови моћи да купе стан по нижој цијени од уобичајене.
Вишеград - Фото: архив
ВишеградФото: архив

Начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Александар Ђукановић рекао је да ће зграда у Улици Вука Караџића обухватати пословни простор за потребе Центра за социјални рад и 10 станова за младе брачне парове.

Он је навео да је општина Вишеград уложила своје земљиште, сачинила сву пројектну документацију, платила накнаду за градско грађевинско земљиште и ренту, те да се потписивање уговора са извођачем очекује крајем године.

"Општина Вишеград и град Требиње су прве локалне заједнице које су урадиле нешто слично у Републици Српској", нагласио је Ђукановић.

Ђукановић је додао да је општина Вишеград паралелно кренула и са измјеном регулационог плана у насељу Гарча, гдје је предвиђена изградња још једне зграде за младе брачне парове са више од 20 станова.