latinica  ћирилица
06/11/2018 |  18:01 | Аутор: СРНА

Грабовац: Припадници хрватске војске 1992. убили Зорана Стојаковића

Предсједник Одбора за тражење заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Марко Грабовац изјавио је да располаже поузданим информацијама да су припадници Хрватске војске 1992. године у Лужанима код Брода мучки убили тада педесетшестогодишњег Србина - Зорана /Андрије/ Стојаковића.
Марко Грабовац - Фото: РТРС
Марко ГрабовацФото: РТРС

"Свједок, који није желио да му се помиње име рекао ми је да су Стојаковића, који је био болестан, у Лужанима убила двојица припадника Хрватске војске у једној викендици. Они су, затим, запалили викендицу и његово тијело", рекао је Грабовац Срни.

Он каже да са истражиоцем добојске теренске канцеларије Института за нестала лица БиХ на терену наставља интензивно да трага за Стојаковићевим посмртним остацима.

"Стојаковићев нестанак није имао ко да пријави. Ми ћемо наставити да трагамо за његовим посмртним остацима. О његовом нестанку обавијестићемо надлежне институције, а када пронађемо посмртне остатке затражићемо ексхумацију од Института за нестала лица БиХ", рекао је Грабовац.

Грабовац је раније изјавио да је на подручју Брода до сада откривено осам масовних гробница и једна на подручју Славонског Брода, те да су ексхумирани посмртни остаци више од 300 несталих.

Он је додао да се на подручју Брода потражује још 40 несталих лица.