latinica  ћирилица
06/11/2018 |  19:37 | Аутор: СРНА

Брнабић: Не плаше нас Угљанинове изјаве

Премијер Србије Ана Брнабић рекла је да изјаве лидера СДА Санџака Сулејмана Угљанина никога у Србији не плаше, те поручила да ће се и даље залагати да представници националних мањина, као и до сада, имају једнако учешће у политичком, економском и друштвеном животу државе.
Ана Брнабић - Фото: РТРС
Ана БрнабићФото: РТРС

Брнабићева је, поводом Угљанинове тврдње да је Србија "фашистичка творевина", навела да је Србија од њега "навикла на разноразне изјаве", али да она неће тиме да се бави.

"Мислим да су за Угљанина надлежне институције, како правне тако и здравствене. Ја тиме нећу да се бавим", изјавила је Брнабићева у Лисабону.

Она је рекла да је ово само једна у низу Угљанинових разноразних изјава.

"Не плаше нас изјаве Сулејмана Угљанина, то није ништа ново од њега", каже Брнабићева.

Она је поручила да ће и као премијер и као предсједник Републичког савјета за националне мањине радити са представницима националних мањина у Србији, преносе београдски медији.

"Србија има највише регистрованих националних мањина у целој Европи и поносна сам на то. Ја ћу се у Савету са представницима националних мањина борити за то да они имају, као што су и до сада, једнако учешће у политичком, економском, друштвеном и културном животу", рекла је Брнабићева.

Лидер СДА Санџака Сулејман Угљанин, чија је листа "Самоопредјељење" освојила највише гласова за Национални савјет Бошњачке националне мањине, након избора Србију је назвао "фашистичком творевином".