latinica  ћирилица
06/11/2018 |  20:46 | Аутор: РТРС

ГО СП Бањалука: Одличан изборни резултат темељ за даљи раст

Градски одбор Социјалистичке партије Бањалука закључио је на данашњој сједници, на којој су анализирани резултати општих избора, да је у Бањалуци постигнут одличан резултат који представља чврст темељ за будуће дјеловање и даљи раст.
ГО Социјалистичке партије Бањалука - Фото: РТРС
ГО Социјалистичке партије БањалукаФото: РТРС

Након потврђених резултата избора од стране Централне изборне комисије, Социјалистичка партија у Бањалуци је остварила раст од 61,51 одсто у односу на опште изборе 2014. године за Народну Скупштину Републике Српске и 69,58 одсто за Парламентарну скупштину БиХ, што представља значајан успјех, закључено је на сједници.

Убједљива побједа заједничких кандидата коалиције за предсједника Републике Српске, односно члана Предсједништва БиХ, Жељке Цвијановић и Милорада Додика, такође је оцијењена као велики успјех, али и као јасан знак да су грађани Српске опредијељени за сигурну и слободну Републику Српску.

ГО СП Бањалука (Фото: РТРС)

Један од закључака Градског одбора СП је и да на основу резултата, овај одбор очекује учешће својих представника у највишим органима извршне и законодавне власти, те да не би било незаслужено да једно од министарских мјеста у будућој Влади Српске припадне управо бањалучким социјалистима.

На сједници је усвојен и Извјештај о проведеној кампањи за опште изборе у Бањалуци, а Извршни одбор је добио задатак да формира радну групу која ће анализирати рад мјесних и реонских организација СП током кампање на подручју Бањалуке, те предложити мјере за побољшање функционисања Градске организације СП.

Истакнута је и велика подршка руководства Социјалистичке партије градској организацији СП Бањалука током кампање, а закључено је да постоји простор за раст и за још већи утицај идеја и политика Социјалистичке партије у друштву.