latinica  ћирилица
07/11/2018 |  11:09 ⇒ 12:32 | Аутор: РТРС

Више него успјешна љетња туристичка сезона у Вишеграду

У Вишеграду се ове године могу похвалити више него успјешном љетњом туристичком сезоном. Овог љета градић на Дрини посјетило је око 250.000 туриста, из Русије, Кине, Јапана, Малезије и Мексика.

У Туристичкој организацији Вишеграда истичу да је ова сезона у потпуности оправдала очекивања. Бројне туристичке манифестације које су одржане привукле су туристе са свих страна.

"И ова година ће остати забиљежена као једна од успјешнијих, што се тиче туризма у Вишеграду. Томе су допринијеле бројне активности наше локалне заједнице, као и Туристичке организације. У овој сезони побољшана је наша инфраструктура", рекла је директорка Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић.

У граду на Дрини забиљежен је и пораст броја ноћења у односу на прошлу годину.

"У структури ноћења у овој и прошлој години највише ноћења остварили су туристи из Србије, Словеније, Бугарске, Француске, Њемачке и САД, а у текућој години знатан број туриста долази из Пољске, Данске, а посебно из Кине", истиче шеф рецепције хотела "Вишеград" Дијана Рајић.

Задовољни могу бити вишеградски трговци богатом понудом, као и власници туристичких бродица.

План Туристичке организације Вишеград за наредну годину је штампање брошура Вишеграда на кинеском и руском језику које ће наћи мјесто на престижним сајмовима туризма у Шангају и Москви.