latinica  ћирилица
07/11/2018 |  12:47 ⇒ 14:48 | Аутор: СРНА

Глухаковић: Више од десет производа је бренд широм Европе

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић изјавио је данас да већ постоји више од десет домаћих производа из Српске који су бренд не само у БиХ и Југоисточној Европи, већ и на ширем европском тржишту.
Наше је боље - Фото: РТРС
Наше је бољеФото: РТРС

"Многи бенефити се остварују куповином домаћих производа, од стварања услова за веће запошљавање до повећања буџета и за компаније и за Српску, а ту је и питање квалитета, јер оно што је произведено овдје знамо да је сигурнијег квалитета, не умањујући вриједности производа који долазе из иностранства", рекао је Глухаковић новинарима у Бањалуци на завршетку циклуса активности "Брендирање домаћих производа - Наше је боље".

Он је нагласио да је намјера ових активности била стављање акцента на домаће производе и производњу, управо због многих бенефита који се остварују куповином домаћих производа.

Глухаковић је рекао да само рекламирање домаћих производа зависи од финансијске конструкције самих компанија које желе спроводити такве активности, додајући да су маркетиншке активности важан сегмент пословања.

"То није јефтина активност, а оне компаније које су те послове спроводиле добро су се позиционирале на тржишту и видљива је разлика оних који су обављали рекламирање и оних који нису", навео је Глухаковић.

Он је на крају циклуса активности "Брендирање домаћих производа - Наше је боље", спроведеног по свим регионалним центрима у Српској, рекао да је циљ да се заједно са привредницима који су учествовали у овим активностима сумирају све спроведене активности.

"Битно нам је да чујемо шта је то све било добро током овог процеса и шта је то било добро што смо ми као Министарство учинили. Надам се да ће се у неком наредном циклусу ових активности укључити још више домаћих произвођача", истакао је Глухаковић.