latinica  ћирилица
07/11/2018 |  13:46 ⇒ 17:43 | Аутор: СРНА

Савановић: Потребне измјене Закона о раду

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић сматра да су потребне одређене измјене и допуне Закона о раду, на чему ће сигурно радити нови сазив Владе.

Он је новинарима у Бањалуци рекао да закон треба прилагодити потребама реалног живота.

"Има неусаглашености између Уније удружења послодаваца и синдиката, али мислим да ћемо то превазићи. Наћи ћемо компромис међу социјалним партнерима и донијети квалитетне измјене и допуне прихватљивије за раднике и послодавце и Републику Српску", истакао је Савановић.

Према његовим ријечима, економија Српске диктира износ најниже плате и сходно њеном развоју, који охрабрује, повећаће се и плате. "Нема ниједног разлога да то не учинимо, ако економија Српске то дозвољава", поручио је Савановић.

Он је навео да је Влада Српске учинила све што је у њеној моћи, у оквиру законске регулативе, да заустави одлазак становништва, развијајући реални сектор и подижући стандард становништва.

Одговарајући на новинарско питање да ли ће бити министар у новом сазиву Владе, Савановић је рекао да то питање треба поставити оном ко је саставља.