latinica  ћирилица
07/11/2018 |  14:45 ⇒ 15:58 | Аутор: СРНА

Шаровић: У једној странци не могу бити двије политике

Члан Главног одбора СДС-а Мирко Шаровић изјавио је данас да једна озбиљна политичка организација, каква би требало да је СДС, треба да има своја правила и једну политику.
Мирко Шаровић - Фото: РТРС
Мирко ШаровићФото: РТРС

"У једној странци не могу да буду двије политике. Странка треба да нађе начин како ће да дефинише једну политику и ако треба да је мијења, да је мијења на Главном одбору. Ја се тога придржавам", изјавио је Шаровић новинарима у Сарајеву.

Он је додао да није овлаштен да тумачи или даје коментаре на одлуке СДС-а, али да активно учествује у креирању одлука на Главном одбору и другим тијелима у оквиру СДС-а.

Шаровић није желио да коментарише одлуку предсједника СДС-а Вукоте Говедарице да из странке искључи Обрена Петровића.

"Не могу коментарисати појединачне одлуке предсједника СДС-а. То је право које он извлачи из Статута и он је најбоља особа за коментар такве одлуке. Лично нисам о њој упознат", нагласио је Шаровић.

Према његовим ријечима, то није тема о којој би требало да буде расправљано на данашњој сједници Регионалног одбора СДС-а Сарајевско-романијске регије у Источном Сарајеву.

"Одбор не доноси одлуке, него заузима одређене ставове и координише регионална дешавања у оквиру једне политичке организације, као што је СДС. Свој став ћу да изнесем на сједници Одбора", саопштио је Шаровић.