latinica  ћирилица
07/11/2018 |  16:04 ⇒ 16:26 | Аутор: СРНА

Брнабић: Очекујем да се Приштина уразуми

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић рекла је да очекује да ће се Приштина уразумити и повући мјеру о увећању царина од 10 одсто на производе из Србије и БиХ.
Ана Брнабић - Фото: РТРС
Ана БрнабићФото: РТРС

Брнабићева је данас у Београду рекла да одлуке Приштине представљају јасно кршење ЦЕФТА протокола, Споразума о стабилизацији и придруживању и свих уговора о регионалном повезивању и да су супротне свему што се очекује у 21. вијеку.

Она је захвалила Европској унији која је позвала Приштину да опозове мјере, јер је, како је навела, Брисел овај пут експедитивно и прилично јасно и директно реаговао.

Одговарајући на питање о евентуалним контрамјерама Београда, Брнабићева је рекла да у овом тренутку не би говорила о томе, те да се нада да ће се Приштина уразумити и вратити на оно што су обавезе и договори у складу са свим међународним правилима игре, пренијели су београдски медији.

Влада самопроглашеног Косова усвојила је јуче одлуку о увођењу заштитних мјера за увоз свих производа произведених у БиХ и Србији које подразумијевају порез од 10 одсто.

Од ових мјера биће изузети само међународни брендови произведени у ове двије земље.