latinica  ћирилица
07/11/2018 |  19:15 | Аутор: СРНА

Савчић: Српски борци да се изборе за своја права

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић рекао је да су српски борци дали одлучујући и немјерљив допринос одбрани Републике Српске и да сада треба да наставе борбу за своја права и за истину о учешћу у одбрамбено-отаџбинском рату.
Миломир Савчић - Фото: РТРС
Миломир СавчићФото: РТРС

Он каже да српски борци не смију бити малодушни, нити, због тренутног незадовољства, љути на Републику Српску, већ да своје незадовољство морају фактурисати на конкретну адресу која је одговорна за такву ситуацију.

"Српским демобилисаним борцима треба много више јединства да би побољшали свој положај, а што мање калкулисања, те да јасно кажемо шта желимо", рекао је Савчић Срни поводом обиљежавања Митровдана - крсне славе БОРС-а.

Он је истакао да БОРС не одустаје од захтјева за добијање статуса организације од посебног интереса у друштву.

"БОРС ће, након конституисања новог сазива Народне скупштине Републике Српске, покренути иницијативу да до краја другог квартала идуће године буде донесен нови закон о удружењима и фондацијама Републике Српске којим ће то питање бити јасно дефинисано", рекао је Савчић.

Он каже да у Републици Српској нису ријешени проблеми демобилисаних бораца који се односе на њихово запошљавање, стамбено питање и друга статусна питања.

Савчић је честитао свим демобилисаним борцима Војске Републике Српске крсну славу - Митровдан и пожелио да је прославе у миру, здрављу и срећи.

Борачка организација Републике Српске обиљежиће сутра крсну славу ове организације - Светог великомученика Димитрија.

Савчић ће присуствовати обиљежавању Митровдана у Невесињу, гдје ће бити одржан низ манифестација у знак сјећања на митровданске битке 1992. и 1994. године на невесињском ратишту.

Обиљежавања Митровдана организују градске и општинске борачке организације.