latinica  ћирилица
07/11/2018 |  22:16 ⇒ 08/11/2018 | 08:58 | Аутор: РТРС

Радојичић: Логично да одговорни за лоше резултате СДС-а преузму одговорност (ВИДЕО)

Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке и предсједник Градског одбора СНСД-а, рекао је да је задовољан укупним изборним резултатом ове странке, али не и резултатом у Бањалуци.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

- Милорад Додик је побиједио у Бањалуци и листа за Парламентарну скупштину БиХ је имала врло солидан резултат, у складу са нашим пројекцијама. Међутим, листе за Народну скупштину и предсједника Републике Српске у Бањалуци су оствариле резултат испод очекиваног. Ту се десило нешто о чему ћемо сљедеће седмице расправљати на сједници Предсједништва Градског одбора, на којој ћемо анализирати све елементе који су утицали на то да Бањалука одреагује другачије од очекиваног - рекао је Радојичић је емисији Телеринг.

Он је истакао да је власт у Бањалуци, када је ријеч о локалним питањима, попут комуналних и инфраструктурних пројеката, радила више него икада до сада, али да су друге околности утицале на такав исход избора.

- Друге разне околности довеле су до тога да дио градске популације гласао против актуелне власти - сматра Радојичић.

Радојичић је навео да је тешко рећи гдје је СНСД "заказао страначки", додајући да је странци можда потребно "освјежавање".

- СНСД побјеђује у Бањалуци 20 година, што на локалним, што на општим изборима. Можда је и ту потребно освјежење, иако је у СНСД-у 2016. године, а у Градском одбору Бањалука и 2014. године уведено много нових људи - рекао је он.

Говорећи о осипању СДС-а, Радојичић је рекао да ова странка годинама губи изборе и да је логично да они који су одговорни за лоше резултате преузму одговорност.

- СДС је у превирању и несумњиво се постављају питања сарадње са СНСД-ом - навео је он.

Радојичић сматра да је на нивоу БиХ потребно српско јединство.

Погледајте читаву емисију Телеринг: