latinica  ћирилица
08/11/2018 |  08:11 ⇒ 08:24 | Аутор: РТС

Јокић трагичар у поразу, Богдановић опет на терену

Кошаркаши Мемфиса на свом терену надиграли Денвер са 89:87 уз лошу партију Николе Јокића. Филаделфија била боља од Индијане са 100:94 и дошла до прве побједе на гостовању, а Сакраменто је поражен на свом терену од Торонта са 114:105 упрвом мечу Богдана Богдановића у овој сезони.
Јокић трагичар у поразу, Бограновић опет на терену - Фото: Screenshot/YouTube
Јокић трагичар у поразу, Бограновић опет на теренуФото: Screenshot/YouTube

Послије равноправне игре током целог меча Мемфис је савладао Денвер у драматичној завршници и нанео му други пораз у сезони.

Трагичари меча били су Никола Јокић, који је у финишу промашио покушај за тројку и Џамал Мајер који је потом промашио шут за два поена.

Потом је побједу четири секунде прије краја Мемфису донео Марк Гасол из слободних бацања.
Никола Јокић је за 25 минута уписао само четири поена уз седам скокова, четири асистенције и три украдене лопте.

У његовим тиму најефикаснији је био Гери Херис са 20 поена.

У тиму Мемфиса, јунак меча Гасол је имао 20 поена и 12 скокова, а са истим бројем поена, уз седам ухваћених лопти, пратио га је Џарен Џексон јуниор.

Денвер је тренутно други на табели са 9 победа и 2 пораза, а Мемфис са шест побједа и четири пораза заузима шесто мјесто на Западу.

Филаделфија је надиграла Индијану са 100:94и дошла до прве победе на гостовању највише захваљујући расположеном Џоелу Ембиду и Бену Симонсу.

Ембид је за 36 минута игре имао 20 поена и 10 скокова, а Симонс је умало остварио трипл дабл са 16 поена, 10 скокова и осам асистенција.

Индијани за тријумф није био довољан феноменални Виктор Оладипо, који је забиљежио 36 поена, шест скокова и седам асистенција. Домантас Сабонис га је пратио са 16 поена и 11 скокова, а 13 поена је имао Бојан Богдановић.

Сакраменто је претрпео пораз од Торонта на свом терену са 114:105 иако су у тиму имали и Богдана Богдановића који се вратио на терен после опоравка од повреде.

Богдановић је одиграо 18 минута и забиљежио седам поена, два скока и асистенцију.

Немања Бјелица се није уписивао у стрелце иако је имао пет шутева. И он је на паркету провео 18 минута и за то вријеме остварио један скок, три асистенције и четири украдене лопте.

Најбољи код Кингса био је Вили-Коли Стејн са 23 поена и осам скокова. Једнак број поена дао је Бади Хилд, док је Ди'Ерон Фокс убацио четири мање.

Торонто је до тријумфа предводио сјајни Кавај Ленард са 25 поена и 11 скокова, а ефикасан је био и Паскал Сијекем са 21 поеном.

И Серж Ибака и Јонас Валанчијунас су допринели дабл-дабл учинцима. Ибака је имао 14 поена и исто толико скокова, а Валанчијунас 11 поена и 10 уваћених лопти. Кајл Лаури је забележио 16 поена и осам асистенција.

Торонто је остао на врху Истока са 11 победа и једним поразом, а Сакраменто је тренутно осми на Западу са 6 побједа и 5 пораза.