latinica  ћирилица
08/11/2018 |  08:33 | Аутор: БЕТА

Новинар се свађао с Трампом па остао без пропуснице (ВИДЕО)

Бијела кућа укинула новинарску пропусницу дописнику Си-Ен-Ен-а Џиму Акости послије његове жустре расправе с предсједником САД Доналдом Трампом.

Расправа је почела када је Акоста јуче питао Трампа, током конференције за медије, о каравану миграната који иду из Латинске Америке ка америчкој јужној граници с Мексиком. Када је новинар покушао да постави додатно питање Трамп је рекао "То је доста", а жена која стажира у Бијелој кући безуспјешно је покушавала да му одузме микрофон.

Представница за штампу Бијеле куће Сара Сандерс издала је саопштење у коме је оптужила Акосту да је "ставио руке на младу жену која је покушавала да ради свој посао као стажисткиња у Бијелој кући", додајући да је то "апсолутно неприхватљиво".

Интеракција између Акосте и стажисткиње је била кратка. Акоста је изгледао као да одгурује њену руку док покушава да дође до микрофона док је говорио. Он јој је рекао "Извините, госпођо".

Акоста је у Твитер поруци негирао да је дотакао, а Си-Ен-Ен је у саопштењу навео да је Бијела кућа укинула Акостину новинарску пропусницу из "одмазде због његових изазовних питања", и оптужио представницу за штампу Бијеле куће Сару Сандерс да лаже о Акостином понашању.

Удружење извјештача из Бијеле куће позвало је да се повуче одлука о одузимању новинарске пропуснице извјештачу Си-Ен-Ен-а послије расправе с Трампом. Удружење наводи да се пропусница коју издају власти користи као средство за кажњавање извјештача.

Новинари који извјештавају из Бијеле куће дужни су да затраже пропуснице којима могу свакодневно да долазе у новнарске дијелове зграде у западном крилу.