latinica  ћирилица
08/11/2018 |  11:15 ⇒ 12:27 | Аутор: РТРС

Станар: Средства од продаје "Љубије" додијелити и Оштрој Луци

Влада Српске донијела закључак да 10 одсто износа за који ће бити продате акције РЖР "Љубија" буде усмјерено граду Приједору за подстицај развоја привредних активности.

Руководство Оштре Луке, сматра да дио средстава од продаје Љубије, заслужују и они јер се централна рудишта ове фирме налазе и на територији града Приједора и на подручју Оштре Луке. На сутрашњој редовној сједници локалног парламента Оштра Лука, биће уврштена и тачка дневног реда о продаји љубијских рудника и предложено усвајање закључка, гдје ће се тражити од ресорног министарства и владе Републике Српске, да општина Оштра Лука, добије дио средстава од продаје љубијских рудника.

"Поздрављам одлуку и закључке Владе Републике Српске којом би се 10 одсто, добијених средстава, продајом рудника Жељезне руде Љубија додјелило локалној заједници граду Приједору, али исто тако сматрам, да је општина Оштра Лука, с обзиром да се двије трећине рудног лежишта налази у општини Оштра Лука, требају додјелити у истом размјеру, истом односу средства која се добију приликом продаје рудника Жељезне руде 'Љубија'", навео је начелник општине Оштра Лука Драган Станар.