latinica  ћирилица
08/11/2018 |  13:36 | Аутор: СРНА

Предмети изузети из Рафинерије у Броду биће вјештачени

Окружно јавно тужилштво доставиће на вјештачење предмете који су изузети из Рафинерије нафте у Броду да би се утврдиле чињенице и околности које су довеле до експлозије и пожара 9. октобра када је смртно страдао један радник, потврђено је Срни из добојског Тужилаштва.
Рафинерија у Броду - Фото: РТРС
Рафинерија у БродуФото: РТРС

Из Тужилаштва наводе да ће предмети, који су изузети из Рафинерије приликом обављања увиђаја лица мјеста, бити послати на вјештачење надлежним стручним институцијама ради утврђивања узрока експлозије и пожара.

Начелник добојске Полицијске управе Дмитар Врачар рекао је раније да је указана потреба за ангажовање специјализованих вјештака из Београда за анализу одређених узорака ради утврђивања узрока експлозије у Рафинерији нафте у Броду.

Он је навео да је полицијски увиђај на утврђивању узрока недавне експлозије у Рафинерији нафте завршен 19. октобра.

"За сада су идентификовани дијелови цијеви, спојнице између два погона. Све указује да је ту иницирана експлозија која се касније проширила", рекао је Врачар на конференцији за новинаре Полицијске управе Добој 22. октобра.

Рафинерију нафте у Броду 9. октобра задесио је пожар и експлозија при чему је погинуо један радник, а 10 их је повријеђено.