latinica  ћирилица
08/11/2018 |  15:39 | Аутор: ТАНЈУГ

Београдском маратону награда Свјетског удружења уличних трка

Београдски маратон (Фото: bgdmarathon.org) -
Београдски маратон (Фото: bgdmarathon.org)

Београдски маратон биће награђен најзначајнијим признањем у области маратона и уличних трка – наградом "AIMS Social Award", која ће му бити уручена у Атини, родном мјесту маратона, 9. новембра. "AIMS" је Свјетско удружење маратона и уличних трка, које броји 447 најзначајнијих тркачких догађаја из 117 земаља свијета.

Наградом се одаје признање за рад са такмичарима са инвалидитетом, али и за све остале друштвене иницијативе, а награда је установљена како би се подстакло остваривање миленијумских развојних циљева Уједињених нација.

Додјела је планирана у току шесте годишње Гала додјеле признања AIMS, када ће бити уручене још четири свјетске награде за 2018. годину: за најбољег маратонца, најбољу маратонку, животно дјело и Зелена награда.

AIMS је Свјетско удружење маратона и уличних трка, које броји 447 најзначајнијих тркачких догађаја из 117 земаља свијета, међу којима су и најпознатији и највећи свјетски маратони попут Њујоршког, Бостонског, Берлинског, Чикашког, Пекиншког, Токијског, Париског, Московског и многих других.

Београдски маратон је члан AIMS од 1990. године.