latinica  ћирилица
08/11/2018 |  16:02 ⇒ 18:11 | Аутор: РТРС

Универзитет у Бањалуци промовисао 31 доктора наука

На Универзитету у Бањалуци данас је промовисан 31 доктор наука.

Дијана Зрнић, професор је Енглеске правне терминологије на Правном факултету Бањалука. Докторирала је на Филолошком факултету из интердисциплинарне области "Право и књижевност".

- Код нас интердисциплинарност још није довољно препозната нити заступљена, тако да је ово било освјежење у научном и социо-културном смислу - рекла је Зрнићева и додала да се за Универзитет у Бањалуци одлучила због квалитета предавача, али и због цијене одбране докторске дисертације.

Сенад Муртић из Сарајева, своју докторску дисертацију бранио је на Пољопривредном факултету у Бањалуци, због, како је истакао, повољнијих финансијских услова.

Сви кандидати докторирали су по старом плану и програму. Ректор Радослав Гајанин каже да се у будућности очекују доктори наука који студирају по болоњском процесу.

- Универзитет је поносан на своје докторе наука, који су достигли највишу титулу у академској заједници - рекао је Гајанин и додао да подаци показују да годишње на овом универзитету докторира између 20 и 35 доктора наука.

Дисертације овогодишњих доктораната дијелом су публиковане и у водећим међународним научним часописима.