latinica  ћирилица
09/11/2018 |  07:58 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Послије Црне Горе и Мектић спрема "црну листу" Срба

Послије Црне Горе и Сарајево спрема "црну листу" Срба којима ће бити забрањен улазак у Босну и Херцеговину, а на њој би могли да се нађу пословни људи, историчари, књижевници, новинари, али и политичари.
Драган Мектић - Фото: РТРС
Драган МектићФото: РТРС

"Министар безбједности БиХ Драган Мектић припрема званичну листу непожељних особа из Србије којима ће бити забрањен улаз у БиХ", пишу Вечерње новости и наводе да би на њој, између осталих, могли да се нађу и српски министар одбране Александар Вулин, лидер радикала Војислав Шешељ, главни уредник ТВ "Хепи" Миломир Марић и предсједник покрета “Заветници“ Стефан Стаменковски.

Дневник подсјећа да је Мектић недавно потврдио да "постоји регистар особа које су протjеране или им је, на одређени период, забрањен улазак у БиХ, и да је у њему око 2.000 људи“, али да је одбио да то назове “црном листом", јер БиХ није Америка да прави "црне листе", пренио је Танјуг.

Новости наводе и да је Мектић наводно "близак представницима америчке администрације у амбасади САД у Сарајеву", а био је довођен и "у везу са афером прислушкивања предсједника Републике Српске Милорада Додика, преко веза са њим и српског шефа државе Александра Вучића".