latinica  ћирилица
09/11/2018 |  11:23 ⇒ 12:53 | Аутор: АТВ

Шешељ: Јурићу Мектића гдје год се појави у Србији

У јавности су се појавиле информације да министар безбједности БиХ Драган Мектић припрема званичну листу непожељних особа из Србије, којима ће бити забрањен улаз у БиХ.
Војислав Шешељ - Фото: РТРС
Војислав ШешељФото: РТРС

"Вечерње новости", које су објавиле ову вијест, наводе да би на списку могли да се нађу пословни људи, историчари, књижевници, новинари, али и политичари.

Извор листа наводи да ће се на Мектићевој листи наћи и министар одбране Србије Александар Вулин, лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ, главни уредник телевизије "Хепи" Миломир Марић и предсједник покрета "Заветници" Стефан Стаменковски.

Војислав Шешељ за АТВ каже да листе за њега нису ништа ново и да се он већ има забрану уласка.

"За мене то није ништа ново јер су ме својевремено ови окупациони гуверерни ставили на листу забране уласка и та забрана никад није укинута па онда кад сам се вратио са дугог службеног пута по ЕУ неки муслимански функционер ми је саопштио да ми је забрањен улазан на цијелом подручју БиХ", рекао је Шешељ за АТВ.

Он каже да му је драго што је и његово име поменути и да му је то довољан разлог да "јури Мектића гдје год се појави у Србији".

"Драго ми је што је Мектић поменуо и моје име сад правећи нови списак непожељних Срба, то ће ми бити довоља разлог да јурим Мектића гдје год се евентуално појави у Србији у наредном пероду па да видимо како ће се он овдје провести", каже лидер СРС.

Шешељ каже да га ово ништа не чуди јер је Мектић у протеклом мандату радио против српских националних интереса.

"Па зато што је Мектић издајник српског народа и тако се понашао у протеклом мандатном периоду, радио је против српских националних интереса, спајташио се са оним политичким снагама, прије свега муслиманским, које раде о глави Републици Српској. Тако да, ако га негдје видите, јавите му да ће се лијепо овдје провести кад га се дочепам", закључује Шешељ.