latinica  ћирилица
09/11/2018 |  10:17 ⇒ 11:26 | Аутор: СРНА

Дрецун: Приштина је црна рупа Европе

Предсједник одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун оцијенио је да дијалог у Бриселу дестабилизују једнострани потези Приштине, коју је назвао "црном рупом Европе".
Милован Дрецун - Фото: РТС
Милован ДрецунФото: РТС

"Низ једностраних потеза Приштине дестабилизује дијалог и спречавају његов наставак", рекао је Дрецун за РТС.

Када је ријеч о иницијативи да Приштина постане члан Интерпола, он је нагласио да званични Београд чини огромне напоре да до тога не дође, те да је многим државама-чланицама /Интерпола/ потпуно јасно шта Приштина жели.

Дрецун је Приштину назвао "црном рупом Европе" и навео да је ријеч о територији коју контролишу криминалне групе чији су предводници политичари попут Хашима Тачија, Рамуша Харадинаја, Џавита Хаљитија и Кадрија Весељија.

"Истовремено су они политичари задужени да се боре против организованог криминала, против тероризма, радикалног исламизма, против корупције, а они су носиоци свега тога. То је многима јасно, али су овдје већ политички разлози, врше се страховити притисци", рекао је Дрецун.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ у Бриселу да је јасно да Србија жели дијалог, али да ће он бити настављен када Приштина повуче све своје противправне одлуке.