latinica  ћирилица
09/11/2018 |  12:21 ⇒ 15:27 | Аутор: РТРС

Стаменковски: "Црна листа" очајнички потез поражене стране

То што је министар безбједности БиХ Драган Мектић најавио формирање "црне листе" непожељних Срба, којима ће бити забрањен улазак у БиХ, још једна је потврда да Сарајеву сметају сви они који се боре за виталне националне и државне интересе Србије и Републике Српске, тврди за РТРС предсједник покрета "Заветници" Стефан Стаменковски.
Стефан Стаменковски - Фото: РТРС
Стефан СтаменковскиФото: РТРС

"Једноставно, то је показатељ да су ти људи у паници, те да више не знају на који начин да одговоре на истину, која је изнијета у претходном периоду. Такође, не знају више ни како да реагују на побједу коју је у Српској однијела листа на челу са предсједником Милорадом Додиком", наводи Стаменковски.

Каже да Мектић, али и поједини политичари око њега, покушавају на сваки могући начин да ослабе везе између Српске и Србије, а која, како тврди, никад није била јача.

Стаменковски је рекао да је чињеница да су на тој листи људи који су показали врло добро познавање прилика у Републици Српској, те који су у протеклом периоду упозоравали јавност на позадину онога што припрема, како наводи, такозвана лажна опозиција и такозване власти у Сарајеву.

"Сматрам да је списак који је Мектић направио, а на којем сам и сам, списак Амбасаде САД у Сарајеву. Своје прсте сигурно је, ту има и Амбасада Британије, те многи западни елементи који желе да уруше Републику Српску", истакао је Стаменковски.

Стаменковски понавља да је то већ виђен покушај британске амбасаде у Сарајеву, која је покушавала да нешто слично уради са Резолуцијом о Сребреници, а чиме су такође жељели да угрозе опстанак Српске.

"Након побједе Милорада Додика и његове листе на протеклим изборима, опозицији у Српској и Сарајеву једино су остали овако изнуђени потези. Ипак, свима нама треба да буде јасно да су такви потези очајнички потези поражене стране", закључио је Стаменковски.

Раније је објављен текст "Вечерњих новости" да послије Црне Горе и Сарајево спрема "црну листу" Срба којима ће бити забрањен улазак у Босну и Херцеговину, а на њој би могли да се нађу пословни људи, историчари, књижевници, новинари, али и политичари.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић припрема званичну листу непожељних особа из Србије којима ће бити забрањен улаз у БиХ, пишу Вечерње новости и наводе да би на њој, између осталих, могли да се нађу и српски министар одбране Александар Вулин, лидер радикала Војислав Шешељ, главни уредник ТВ "Хепи" Миломир Марић и предсједник покрета "Заветници" Стефан Стаменковски.