latinica  ћирилица
09/11/2018 |  16:50 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Одузето 420.000 фотографија и видео-снимака дјечије порнографије

Црногорска полиција одузела је више од 420.000 фотографија и видео-снимака са садржајем дјечје порнографије од седам лица која су процесуирана, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.
Дјечија порнографија (илустрација) -
Дјечија порнографија (илустрација)

У оквиру акције под кодним називом "Посматрач" претресено је седам стамбених простора, те пронађени компјутери и мобилни телефони у којима се налазио овај материјал.

Полиција је државном тужиоцу данас поднијела кривичну пријаву у редовном поступку против Ф.В. /19/ из Херцег Новог, који је седми осумњичени у оквиру ове акције за дјечију порнографију.

"Канцеларија Интерпола Подгорица обавијештена је да је мајка једанаестогодишње дјевојчице из једне земље у окружењу поднијела пријаву да непознато лице посредством друштвене мреже шаље њеној кћерки фотографије са порнографским садржајем и поруке непримјереног садржаја", наводи се у саопштењу.

Црногорска полиција је идентификовала Ф.В. као осумњиченог за ово кривично дјело и претресла просторије које користи, те прегледала дигиталне уређаје.

Том приликом пронађене су фотографије које представљају кривично дјело дјечија порнографија, а одузета су и два мобилна телефона, наводи се у саопштењу.

"У нашој земљи су од 2016. године забиљежени само појединачни случајеви посједовања материјала дјечије порнографије, док случајеви израде и дистрибуције таквог материјала нису забиљежени", саопштили су из црногорске полиције.

Полицији у претходном периоду није пријављен ниједан случај да су дјеца која живе или бораве у Црној Гори на било који начин злоупотријебљена у сврху израде материјала који би се могао сматрати дјечијом порнографијом, додаје се у саопштењу.