latinica  ћирилица
09/11/2018 |  22:08 ⇒ 10/11/2018 | 19:41 | Аутор: klix.ba

Адвокат Анто Нобило: Давид Драгичевић је убијен, али га нико није силовао и масакрирао (ВИДЕО)

Хрватски адвокат Анто Нобило није више дио међународног тима састављеног за утврђивање околности о страдању Давида Драгичевића, а у разговору за ФТВ рекао је да је истина да је 21-годишњак убијен, али да га нико није силовао, масакрирао и да његово убиство није завјера полицијско-тужилачких органа.

Нобило је навео да је случај близу рјешења јер се зна гдје је убијен, како је убијен, али да се не зна ко га је убио - због чега је створена искривљена слика у јавности о самом случају убиства.

- Отац Давор Драгичевић је очајан човјек, све му праштам и све га разумијем, њему је син страдао. Међутим, њега су обухватили људи из политике и они га отприлике усмјеравају. Њима одговара да је био масакриран, да је силован, да га је убила полиција, да је министар унутрашњих послова то наредио. Ништа то није истина. Могу засигурно рећи: нико га није силовао, нико га није масакрирао, није убијен у згради МУП-а, није завјера полицијско-тужилачких органа да би се убио 21-годишњи дјечак, то није истина - рекао је Нобило.

Подсјећамо, Ифет Ферагет остаје једини адвокат породице страдалог бањалучког младића Давида Драгичевића. У адвокатском тиму били су још Душко Томић и Анто Нобило.

Давор Драгичевић и даље тврди да је "врх Републике Српске и тужилаштва умијешан у убиство његовог сина".