latinica  ћирилица
10/11/2018 |  18:10 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

Акција "Таргет"- Ухапшена три лица због трговине дрогом

Дан у Бањалуци почео је полицијском акцијом "Таргет", током које су припадници Полицијске управе привели три лица, због сумње за производњу и продају опојних дрога. У претресу стамбених, помоћних објеката и аутомобила, које користе осумњичени, одузета је и већа количина опојних дрога, али и предмети за њихов узгој и производњу.

218 грама спида, 131 грам екстазија и готово два и по килограма сканка – то је улов бањалучке полиције у акцији "Таргет" усмјереној ка сузбијању производње и продаје опојних дрога.

Резултат акције је и троје ухапшених иницијала Л.Т, В.С, и А.Д. Незванично, ријеч је о Луки Томашевићу, Владимиру Сумоњи и Александри Драгишић, која, због недостатка основа за кривичо дјело, једина није предана Тужилаштву.

И Томашевић и Сумоња одраније су познати полицији, први због мањих преступа.

У досијеу Сумоње тешка су кривична дјела због којих је у више интервала у затвору провео око шест година – између осталог, од оштећења туђе ствари, спречавања службеног лица у обављању дужности, до производње и промета опојних дрога.

Осумњичени су од за сада неидентификованог лица илегално набављали веће количине опојне дроге спид, екстази и марихуане, коју су скривали у викенд-кући у власништву Г.Д. чије коришћење им је омогућила кћерка власника, иницијала А.Д.

У наведеној викендици осумњичени су вагали, препакивали у мања паковања и спремали поменуте опојне дроге за крајњу продају.