latinica  ћирилица
11/11/2018 |  14:01 ⇒ 19:52 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Само представници стабилних институција могу доћи у сваку општину

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је данас у Петрову, да само представници стабилних институција у Републици Српској, који су показали да им је приоритет да оне буду сачуване, могу доћи у сваку локалну заједницу у Српској.

Цвијановићева, која у Петрову присуствује свечаности поводом изборне побједе СНСД-а, истакла је да је на протеклим општим изборима побиједила свијест да се ради заједно на свим ниовима власти и да се покаже одговорност према Републици Српској.

Она је у изјави новинарима оцијенила да се током посљедњих година акумулирало незадовољство према другој политичкој опцији и начину како су дјеловали у Сарајеву, те да је све то заједно резултирало сјајном побједом СНСД-а на свим нивоима.

Цвијановићева је изразила задовољство бројем присутних на данашњој свјечаности, као и активистима који су помогли да побиједи ова политичка опција, те је нагласила како је сигурна да ће заједно ићи у нове побједе.

- Заједно окупљени око Републике Српске, око наших интереса, око оног што је приоритет, а то је развој наших општина, мислим да смо показали и зрелост. Пред нама су многе друге побједе. Вјерујем у овај народ, јер знају шта значи слобода, Република, јединство - рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева, која је и предсједница Владе Републике Српске, подсјетила је да је Влада кроз пројекте пласирала око 125 милиона КМ широм Српске, те да је то зависило од приоритета и активизма, али и локалних власти.

- Тамо гдје су локалне власти искорачиле и имале припремљене пројекте, тамо су ствари ишле лакше. Тамо гдје то није био случај, морало се надомјестити активизмом Владе Републике Српске" - објаснила је Цвијановићева.

Она је напоменула да је ријеч о низу пројеката који се односе на путну инфраструктуру, водоводе, канализацију, школе, фискултурне дворане, домове културе, као и на остало што је било потребно.

Цвијановићева је најавила да ће Влада Српксе наставити са подржава пројекте које кандидују општине, те да ће захваљујући повољним временским условима поједини бити довршени у текућој години.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Зоран Благојевић рекао је да су се данас окупили сви који су помогли да на општим изборима у октобру побиједи СНСД на сва четири изборна нивоа, те захвалио и коалиционим странкама СП, ДНС-у и Уједињеној Српској.

Он је оцијенио да је побједа резултат реализованих активности у посљедње четири године.

- Људе не можете преварити. Једном могу погријешити. Мислим да су људи схватили да је побједило све оно што смо урадили заједно са Владом Републике Српске од рата па на овамо - навео је Благојевић.