latinica  ћирилица
12/11/2018 |  07:13 ⇒ 13:31 | Аутор: РТРС

Источно Сарајево: Састанак делегација СНСД-а и ХДЗ-а (Прес на РТРС од 13.30)

У Источном Сарајеву у тoку је састанак страначких делегација СНСД-а и ХДЗ-а БиХ, предвођених лидерима Милорадом Додиком и Драганом Човићем. Након састанка биће одржана конференција за медије коју ће од 13.30 часова преносити наша телевизија.

Делегацију СНСД-а, осим Додика који је изабран за српског члана Предсједништва БиХ, чине и потпредсједници СНСД-а Жељка Цвијановић и Радован Вишковић.

У делегацији ХДЗ-а БиХ су и потпредсједник странке Борјана Кришто, те високи страначки функционери Вјекослав Беванда и Маринко Чавара.

Источно Сарајево: Састанак делегација СНСД-а и ХДЗ-а (Фото: Аваз)

Иако теме разговора званично нису најављене, нема сумње да ће ријечи бити и о успостављању власти након општих избора.

Срна незванично сазнаје да је формирање Савјета министара приоритетна тема овог састанка, тим прије јер се као рок помиње 1. децембар.

Додик је у данашњем интервјуу за "Независне новине" рекао да ће на састанку анализирати досадшњу сарадњу и разговарати о будућем дјеловању.

- Дуго година радимо релативно доста добро са ХДЗ БиХ и због тога ћемо у том погледу с њима разговарати, јер сматрамо да је ХДЗ најбољи представник хрватског конститутивног народа у политичком смислу. Видјећемо какве су њихове намјере. Оно што мислим јесте то да је веома јасно да ће се СНСД и ХДЗ БиХ пратити у том неком погледу заједништва, јер сматрамо да смо репрезентативни и да представљамо српски народ и Републику Српску, а ХДЗ БиХ је репрезентативна што се тиче хрватског народа - рекао је Додик.